Löning

 Fredag igen och min första riktiga löning kom in idag. Kändes riktigt bra att logga in på mobilbanken imorse. I veckan har jag jobbat som vanligt, i måndags var jag och klippte mig hos Sabbe G´s mamma i Askersund. Tyckte det var på tiden, har ju inte klippt mig sen innan jag for till London. 
 
Tänk att det endast är en månad kvar till jul nu, har börjat blicka framåt i tiden mer och mer. Det här halvåret ska nog rulla på snabbt. Har bokat in en liten resa till världens bästa stad och världens bästa människor med, ni kan ju gissa vilken och vilka.
 
Dom bästa pinglorna
 

Oppz

Haft en riktigt full proppad vecka med jobb, extra timmar, HLR kurs och mycket annat. Började veckan med att sova en natt hos mormor och morfar då vi haft lite krångel med bilen, tur att de bor brevid jobbet. Fick tillbaka bilen rätt snabbt iaf så sen rullade det på som det skulle igen.
 
Igår kväll var jag med mamma och pappa i Laxå och åt kinamat. Nu har jag klarat av de två första sockerfria veckorna. Har faktiskt funkat utan problem än sålänge och jag känner mig redan lite fräschare. 10 more to go! I fredags fick mamma hem gurkmejan jag ska prova att äta för att försöka boosta mitt immunförsvar, är som tur är i tablett form och dessa innehåller även ingefära! Ska bli kul och se om jag slipper förkylningar framöver.
 
Lerig promenad får mig att känna som det är mars inte november
 
Råkade visst klicka hem ett par biljetter igår, guess I´ll be reunited med världens bästa stad om sisodär ett halvår.
 

Mina London tips/favoriter

 
Fick en fråga här på bloggen om vad mina bästa London tips/favoriter är. Tänkte jag ska försöka varva inlägget lite med personliga favoriter och sånt jag rekommenderar att man ser som turist, det kan ibland kanske skilja sig lite.
 
The main thing i London,symbolen många tänker på är väl Big Ben. Och han är fin Bengan, såklart bör man väl ha sett han om man varit i London men enligt mig är nog southbank dit man kan gå efter några selfies med mannen himself ändå bättre.
 
 
Har ni möjlighet att promenera längs southbank som sträcker sig mellan Westminster Bridge och Blackfriars i mörkret är det att föredra. Så vackert och för mig är nog det som får mig att känna London känslan som mest. Evelina och jag brukade alltid hamna där i slutet av dagen då vi båda hade tåg hem från Blackan. På vintern är det extra mysigt med ljuslingor som lyser upp i träden.
 
 
När southbank är klart kommer man till millenium bridge och går man upp där så ser man rakt fram vad som enligt mig är London´s vackraste byggnad. St. Pauls även kallad Paulis. Denna katedral är ju bara helt förtrollande, var tyvärr bara inne i den en gång under mitt år men ska absolut besöka katerdralen igen under någon mässa. Hela byggnade är verkligen fascinerande!
 
 
 
En annan facinerande byggnad är The National Gallery på Trafagal Square. Älskar att klättra upp på lejon statyn och sitta och kolla på alla olika männsikor som går omkring på marken.
 
 
När det kommer till museum i London har jag två absoluta favoriter ( tyvärrr shame on me kom jag aldrig till national history museum) , det är helt klart Museum Of London och Imperial War Museum. Tyckte båda var väldigt intressanta, vet inte om det beror på att det inte är super gamal historia som gör att det fångar mitt intresse lite mer än museum som VA och The British Museum!
 
 
 Någonting jag älskar med London är alla små marknader. Mina favoriter är Brick Lane i öster och Bourugh Market precis brevid London Bridge. Den först nämda är min absoluta favorit och där kan du hitta allt från vintage fynd till praliner och street food. På bilden nedan ser ni Vickan med en underbar halloumi wrap! Mitt tips är att skippa Camden Market som jag skulle vilja kalla en stor turistfälla, helt klart over rated. Lite samma känner jag med Notting Hill.
 
 
När jag ändå är inne på mat tänkte jag nämna mina favorit resturanger, tyvärr är jag en sån där tråkig person som mest fastnat för olika kedjor. Tror ingen som följt mig här missat min kärlek till Nandos. Annars är Vapiano´s pasta, Zizzi´s pizza och GBK´s hamburgare med sweetpotato fries alltid att rekomendera. Som to go mat är Wok To Walk lätt överst på listan, bäst mackor hittar man på Prét A Manager. Vill man ha riktigt goda pannkakor till brunch ska man gå till Bill´s!
 
 
Pubarna jag hängt mest på är Belushi´s och Walk About två Aussie ställen som har en av de godaste dryckerna du kan få i London. Snakebites, hälften öl, hälften cider och lite blackcurrant saft! En mer tradionell pub som jag tycker är super mysig ligger på St Thomas Street, A Bunch Of Grapes heter den.
 
 
Mina favorit områden i London är nog Hampsted och Chiswick. Dock är det inte något jag skulle säga är måsten för en turist att besöka. Hampsted gillar jag nog så mycket för det är väldigt lungt och fint, det påminner mig lite om Sverige och är som ett home away from home när man bor i en stor stad som London. Älskar att lägga mig i Hampsted Heath och göra absolut ingenting. Chiswick är mitt drömområde att köpa hus i, urmysigt.
 
 
Bäst utsikt över staden ser man från Primerose Hill. Detta är ett most see. Alltså så himla mysiga picknickar kan man ha i den parken, en riktig pärla. Köp en flaska billig prossecco och ostchips från sainsbury´s och kvällen är gjord.
 
 
Om man nu känner att shoppingen på turistfulla oxfordstreet är ett måste rekomenderar jag ett besök ner på Carnaby Street, love it framförallt när julbelysningen är uppsatt! Annars är ett tips att shoppa på Westfield Stratford, mycket mindre folk och allt från primark,hm,new look och märkes butiker finns samlat under ett tak. Europas största galleria!
 
 
Nu ska jag avsluta med det största tipset av dem alla, om ni inte vill lägga pengar på att åka upp i London Eye så rekommenderar jag ett helt gratis besök i Skygarden. Dock måste besöket bokas ca två veckor i förväg men som sagt är det gratis. Det som du missar är väl utsikten ut över Big Ben men istället ser du Tower Bridge och Tower Of London.
 
 
 
 
 

3 months without suger

 Förra veckan bestämde mamma och jag oss för att starta tre månder utan socker. Har på sista tiden kännt hur jag äter godis utan att igentligen vara sugen, så nu kör jag en kickstart till ett lite mera hälsosamt liv med tre månader utan massa skräp som godis, kakor, glass och sånt. Vill verkligen komma igång med löpningen med sen när snön försvinner. Vi får se om det visar något resultat!