Vi tog coachen till.....

Cardiff!! I fredagsmorse hoppade jag och Evelina på bussen mot Carre. Efter ett par timmar åkte vi över den långa bron mellan England och Wales. Efter ett stopp för att släppa av folk i Newport kom vi till Cardiff vid lunch tid. När vi ätit lite krubb på shake shack shoppade vi lite på primark. Gick förbi tesco för att handla den obligatoriska semester skumpan och promenerade till airnbt vi skulle bo på.
 
Ett litet rum hos ett par i 30 års åldern ca 1,5km från city bodde vi. Det funkade jättebra även denna gången att hyra boende via airnb, enkelt och billigt. Allt som allt tror jag vi betalade ca 30 pund var för bussen och boendet. Efter en liten nap fixade vi oss för att gå ut och äta middag.
 
 
På lördagen vaknade vi skapligt och gjorde oss klara och checkade ut vid 11. Gick till Red Hot World som är en resturang med en jättestor buffé med mat från all over the world och åt lunch. Sen utforskade vi slottet lite. Promenerade genom en stor park och spannade på millenium stadium. Tyvärr hann vi aldrig ner till hamnen men vädret var inte det bästa så hade kanske inte varit så mysigt ändå.
 
I helhet var Cardiff en rätt mysig stad, väldigt simpel och varken modern eller omordern. Evelina tyckte det påminnde mycket om Sverige. Älskar hur de bevarat sitt orginal språk, på alla skyltar står namnen eller hänvisningarna på både engelska och walesiska. Båda är officella språk i Wales. Rekomenderar lätt hellre ett besök i Cardiff framför Dublin!