The Horniman

Igår kväll frågade jag E vad hennes absoluta favorit ställe är, The Horniman Museum svarade hon då. Hon ville visa mig den kända valrossen som finns uppstoppad där. Över hennes säng hänger det en tavla av valrossen och hon har pratat mycket om den under året. Så idag när N hade heldag med sin cykelklubb så åkte vi till museet.
 
Mr Horniman som grundade museet i början av 1900-talet var en man som älskade att resa och samla på naturhistoriska saker, intrument och kulturella arv. I helhet innehåller hans kollektion 350 000 objekt. Det finns mest uppstoppade djur allt från kängrus och apor till spindlar och fåglar. Mest populär är dock valrossen. Just denna valross hittades död i Hudson Bay Kanada på 1800-talet. Det som gör den unik är att man då inte riktigt visste hur en valross ser ut så när den stoppades upp så fyllde man den så mycket man kunde.
 
 
Efter några timmar på museet och även akvariumet som finns så gick vi ut i den stora parken för att äta lite lunch. Där finns det stora instrument som barnen kan spela på, väldigt kul och allt förutom vissa få salar i museet är helt gratis. Innan vi åkte hem igen så gick vi igenom kultur och musik samlingarna. En riktigt lyckad utflykt!