SPARKELINA IN DUBLIN III

Sista dagen i Dublin började vi med att checka ut från airnbt. Vi lämnade vår packning där och gick ner till nero där vi som vanligt smög med oss varsitt mealdeal från tesco in till frukost. När vi var klara promenerade vi ner genom temple bar till Dublin Castle. Det var ett av de tråkigaste slotten jag sett, jag gillar ju slott med tinnar och torn men eftersom detta slott egentligen är en borg byggd av vikingarna så saknas sånt.
 
 
 
När vi turistat klart utanför slottet gick vi vidare till västra Dublin, där var helt klart stadens busniess område. Lite mer modernt än resten av staden som i helhet har en rätt gamal kännsla. Vi noterade även att postlådorna på Irland är gröna.
 
 
 
Lunch åt vi på Basil´s pizza, helt okej men Bas ska nog hålla sig till bodyguard yrket. Det är han bättre på!
 
Sist gick vi över Samuel Beckett Bridge som är byggd som en liggande harpa. Harpor är nämligen en av irlands symboler fick vi lära oss. Tillbaka på rätt sida floden hämtade vi ut våran packning och tog bussen till flygplatsen, någon timme sent kom vi iväg mot London!
 
 
Skulle jag rekomendera ett besök i Dublin? Är man ett stort fan av Guinness så är Dublin the place men annars känner jag inte att det är den roligaste staden att besöka. Miljön känndes rätt kall och tråkig och det var dyrt. Skulle dock absolut vilja åka tillbaka till Irland för att åka ut och se naturen. Skottland är fortfarande mitt favorit ställe!