2 månader i London

Den här fredagen har jag tillskillnad från övriga fredagar spenderat med barnen. Innan lunch var vi i ishallen och åkte skriskor, den har öppet året om men jag tyckte det kändes lite tidigt för skriskoåkning. Roligt var det iaf, längesen jag åkte sist.
 
Efter lunch spelade vi lite spel och målade prinsessklänningar. Jag skulle laga middag så jag gick iväg och handlade lite. Sen gjorde vi tillsammans hemgjord pizza när jag kom tillbaka.
 
Ikväll ska jag vara barnvakt, R och P ska på en 40års fest inne i stan. Igår la jag flickorna själv för första gången, gick väldigt bra. Dock lät jag dem vara upp lite längre och kolla på film eftersom det är lov och jag tycker vi kan passa på att ha lite mys!
 
 

Your wish

 
Ovan ser ni bilder från igår. Jag och Evelina bestämde oss för att luncha på nandos, vi provade det vid London Bridge som Vickan sagt är hennes favorit. Lite variation är ju bra, vi hamnar nästan alltid på Chandos Street annars.
 
Efter lunchen spenderade vi eftermiddagen med att promenera längs southbank och vidare upp till Victoria. Det kändes verkligen att hösten kommit och vi bestämde oss för att fika på vårat favorit ställe Café Nero. Jag hade tänkt att jag skulle komma hem till sex men som vanligt med Evelina som sällskap så drog det ändå ut till åtta.
 
Idag har jag varit hemma hela dagen. R tog med flickorna på playdate och jag passade på att tvätta när jag ändå hade tid. På eftermiddagen hade jag N själv i några timmar, så himla kul att få spendera lite tid med henne utan att lillasyster avbryter våra konversationer! Både torsdag och fredag ska jag vara barnvakt på eftermiddagen/kvällen, mitt schema är ju lite annorlunda nu när det är lov. Men ser faktiskt fram mot det!

Ledig måndag

Den här veckan är det liksom hemma i Sverige lov här i London. Från början var det tänkt att jag skulle spendera hela dagarna med barnen men sen så had R några dagar att ta ut så hon blev också ledig. Så igår och idag blev jag helt ledig. Jag och Evelina passade på att träffas eftersom hon inte heller behövde jobba.
 
Vi hade bestämt oss för att gå på musikal, så vi började med efter typ två timmar av tjatrande på starbucks att gå och köpa biljetter. Det fick bli Memphis med Matt Cardle i huvudrollen, den spelades på Shaftesbury Theater i Holborn. Tiden innan fördrev vi i China Town ( tips ät aldrig där!) och sedan på någon pub.
 
 
Musikalen var bra men blev lite långtråkig på slutet, tyckte inte heller att storyn hade ett jättebra slut så den får 6/10 sparkles av mig! Efteråt tog vi en promenad längs southbank, så fint att se alla byggnader upplysta i mörkret. Satte oss där en stund innan vi tog varsitt tåg hem.
 
 

Chatham

Nu är jag tillbaka hemma i London igen efter min mini tripp till Sabina. Hon bor ju i Chatham som ligger lite söder om London och jag tog tåget dit igår vid lunch. Hon hämtade mig i sin bil och det kändes så kul att åka bil,haha. Har inte åkt bil sen jag kom hit och det är ju lite annorlunda att köra här. Sabina var riktigt grym på det dock, fyra filer var inget för henne! Vi åkte iaf till ett jättestort shoppingcenter där vi åt middag på giraff och kollade runt lite. Jag införskaffade en ny Thomas Sabo berlock, den här gången fick det bli den lilla drinken.
 
 
Sen åkte vi hem till henne och jag fick se hur hon bor och träffa hennes värdbarn. Så intressant att se hur det är i olika familjers hem. Vi fixade i ordning oss och drack en flaska vin innan vi gick till en liten pub.
 
Kan säga att det inte var så mycket drag i det här lilla samhället men vi hade ändå en rolig kväll. Vi skulle beställa en jug med long island att dela på men fick in varsin! Bra ställle eller vad?! När de stängde gick vi vidare till en karaokebar där vi avslutade kvällen innan vi gick hem igen. Insåg också att vi drog tillbaka klockan!
 
 
Idag innan jag skulle ta tåget hem gjorde vi tacos. Inte ätit tacos på över sju veckor?! Det var underbart och Sabina gjorde den godaste gacamolen jag ätit. Haft en grym helg med andra ord!
 
 
 
 

British Museum & A Bit of Sherlock

Fredag och ledigt, brukar ju försöka ge mig ut på äventyr när jag har tid och dagens val föl på British Museum. Inte direkt ett äventyr, rätt tråkigt om jag ska vara ärlig. Spenderade ca en timme där iaf. Gick mest på gallerierna om afrika och nord amerika, får se om jag återvänder någon mer gång under året.

 
Sen passade jag på att promenera vidare till St Bartholomew's Hospital där jag tänkte kolla på var Sherlock spelades in! Det fanns en telefonbox där fans hade klottrat massor av meddelanden och quotes från serien. Tyvärr hade jag ingen penna så kunde inte skriva något själv.
 
"Honey you should see me in a crown"
 

 
John's vinkel när Sherlock hoppar från taket.
 
Innan jag tog tåget tillbaka hem gick jag som varje fredag till Starbucks och drack en café mocha. Ikväll ska jag nog inte göra så mycket mer, är super taggad på att ta tåget från London för första gången imorgon. Lämna staden lite och se mig om!